Men hvem skal nedprioriteres?

Så på en innslag på dagsrevyen her om dagen om smertepasienter og deres utfordringer i helsenorge. Og de er ikke få.
Helseminister Sylvia Brustad var rask på banen og sa at denne pasientgruppen skulle prioriteres og det var lagt slike føringer i finiansieringsplanen for 2007.
Med de budsjettkutt og reduksjon av produksjon som enkelte sykehus er pålagt, kan jeg ikke skjønne at prioriteringer som de overnevnte ikke vil gå ut over noen. Hvem er sikkert opp til hvert enkelt sykehus eller foretak, men det hadde vært interessant å se hva statsråden hadde svart om hun fikk spørsmålet om hvilke gruppe som skulle nedprioriteres slik at sykehusene kom i balanse økonomisk samt at noen pasientgrupper skal kunne prioriteres. Regner med svaret hadde blitt klassiske politikersvar hvor man etterpå hadde flere spørsmål enn svar.

Om man skal tro på forskningen, og det skal man jo helt til den er tilbakevist og funnet unyttig, vil framtiden føre til økt press på helsenorge hva kapasitet og krav angår. Hvordan man økonomisk da skal klare å la alle pasientgrupper som får ett innslag på nyhetene eller som har sterke organisjasjoner og/eller institusjoner i ryggen bli prioritert uten å si hvem som skal nedprioriteres, kan ikke jeg skjønne.

Slik det er nå kan man ikke gi til noen uten å ta fra andre...

Lagt inn Mandag 7. Mai 2007 klokken 17:15 i kategorien(e) Ting og tang | trackback : http://www.myrvoll.net/mt/mt-tb.cgi/109

Skriv en kommentar

På disse sidene er alle publiserte kommentarer godkjent av meg. Dette fører til at nye kommentarer, for eksempel den du skal skrive nå, ikke vil vises på denne siden før jeg har lest og godkjent den. Denne prosesse skal forhåpentligvis ikke ta all for lang tid. Og vises den ikke i det hele tatt, ja, da har den blitt slettet for godt. Og da regner jeg med at du vet hvorfor.
Huske informasjon? (E-postadressen vil ikke bli publisert!)







Kort fortalt

Prioriteringer i helsenorge. Hvem skal nedprioriteres og av hvem?

Navigering
Søk